ÎNTÂRZIERE ÎNVĂŢARE

Targetul nostru?

Susţinem copii cu problem de învăţare, senzoriale, cu autism, cu tulburări de dezvoltare, mentale sau de comportament, cu problem fizice şi mortice, cu boli cronice, părinţii acestora, cadrele didactice care lucrează cu aceşti copii şi comunitatea în general.

Nu contează cauza, ajutăm pentu că suntem solidari. Am fost în orfelinate, am socializat cu copiii pentru că de asta au nevoie pe lânga materiale şi dulciuri. Vrem să mergem în spitale să aducem supereroii în saloanele în care copiii bolnavi aşteaptă tratament sau diagnostice. Vrem să vă facem atenţi la nevoile actuale deoarece în câţiva ani 1 din 50 de copii va fi încadrat în întarziere în dezvoltare din spectrul autist. Este o realitate cruntă dar acceptată deoarece nu se cunosc cauzele apariţiei acestei stări. Tot ce se vehiculează în media sunt păreri, încercări de studii, concluzii cu fundament îndoielnic şi mărturii şocante ale unor grupări cu practice neortodoxe. 

Ce vrem noi, ca societate,  sa demonstrăm că ştim, că putem,  că ne gândim de doua ori înainte de a sări la concluzii şi etichetări ? 
Vrem să fim voluntari şi să îi inspirăm şi pe ceilalţi să se implice mai mult în comunitatea în care trăiesc. Vrem să ne mărim grupul constant, să evoluăm în sprijinul copiilor .

Tot ce trebuie să facem este să ne uităm la cel de lânga noi si să vedem cum îl putem ajuta ca să ne ajutăm pe noi înşine. Dacă nu mă afectează înseamnă că nu există? Orice teamă sau ieşire din zona de comfort este greu de acceptat. Odată constientizată o problemă mintea încearcă să găsească soluţii şi atunci intervin persoanele care te pot consilia. Dacă vorbeşti despre o problemă o parte din încărcătura negativă este deja îndepărtată. Paşii următori sunt mult mai uşor de efectuat dacă ştii de unde să începi. 


RECOMANDĂ-NE