Cum imi optimizez starea mintala

Cum imi optimizez starea mintala

Cum gestionez lipsa de relaxare si timp pentru a nu intra in capcana oboselii si depresiei?

Nimic nu este simplu dar sunt metode la indemana pe care le poti folosi sa te relaxezi si sa regasesti un minim de resurse interne sa depasesti un moment greu.

  1. Nu te stresa prea mult cu greutatea dar nici nu exagera sa arati bine in acea pereche de blugi de cand erai tanara , invata sa iti accepti corpul si ori de cate ori mananci acea ciocolata sau pizza din cauza unei intalniri esuate, incearca sa iesi mai mult. Orice tip de sedentarism inseamna pofta de mancare si o selectie nu prea sanatoasa.
  2. Stim cu totii beneficiile cititului de carti, articole, interviuri. Te ajuta sa te concentrezi, sa iti testezi memoria si sa reflectezi. Citeste ce iti place: science fiction, povesti, biografii motivationale, ziare si reviste, carti despre remedii naturiste. De la “Chanel, an intimate life” de Lisa Chaney; “Life of Pi” de Yann Martel; “Happy Money” stiinta cheltuirii cu rost de Elizabeth Dunn & Michael Norton orice cuvant citit inseamna antrenament pentru creier.
  3. Inchide orice aparat modern prin care mintea ta este agresata de stiri politice, modificari legislative dureroase sau nu, depresie si exemple de pitipoance sezoniere. Concentreaza-te me muzica sau comfortul propriului pat. Zapada nu se va topi mai repede daca te uiti la stiri dar cu siguranta nu vei observa cum se topeste decat dupa ce te-ai relaxat uitandu-te la filmul preferat si recuperand orele de somn.
  4. Daca treci printr-o avalansa de emotii negative si stress este bine sa vorbesti cu cineva, prieten, psiholog, o persoana care are rabdarea sa te asculte si sa te incurajeze. Ceea ce vei descoperi este ca toti avem problem doar ca trebuie sa invatam sa le gestionam. Poti incepe un sport, yoga, sa pedalezi bicicleta, sa alergi sau sa dansezi. Vei incepe sa fii mai deschis, sa ai mai multa incredere in tine, energia va fi pozitiva.
  5. Scrie, mazgaleste, deseneaza sau picteaza, fotografiaza. Scopul este sa te relaxezi si poti avea surpriza sa iti placa cee ace faci sis a iti doresti sa continui chiar sa explorezi si mai mult partea artistica. Orice activitate care te face sa te descoperi si iti da o stare de bine si pace interioara te face mai optimist in viata si fericit.

Creaza-ti propria fericire nu astepta sa o creeze alticineva pentru tine!


CUM IMI OPTIMIZEZ STAREA MINTALA

Cum gestionez lipsă de relaxare și timp pentru a nu intră în capcană oboselii și depresiei?

 Nimic nu este simplu dar sunt metode la îndemână pe care le poți folosi să te relaxezi și să regăsești un minim de resurse interne să depășești un moment greu. 

 1.       Nu te stresa prea mult cu greutatea corporală dar nici nu exagera să arăți bine în acea pereche de blugi de când erai mai tânără. Învață să îți accepți corpul și ori de câte ori mănânci acea ciocolată sau pizza din cauza unei întâlniri eșuate, încearcă să ieși mai mult. Orice tip de sedentarism înseamnă poftă de mâncare și o selecție nu prea sănătoasă.

 2.       Știm cu toții beneficiile cititului de cărți, articole, interviuri. Te ajută să te concentrezi, să îți testezi memoria și să reflectezi. Citește ce îți place: science fiction, povești, biografii motivaționale, ziare și reviste, cărți despre remedii naturiste. De la “Chanel, an intimate life” de Lisa Chaney; “Life of Pi” de Yann Martel; “Happy Money” știință cheltuirii cu rost de Elizabeth Dunn & Michael Norton, orice cuvânt citit înseamnă antrenament pentru creier.

 3.       Închide orice aparat modern prin care mintea ta este agresată de știri politice, modificări legislative dureroase sau nu, depresie și exemple de pițipoance sezoniere. Concentrează-te pe muzică sau comfortul propriului pat. Zăpada nu se va topi mai repede dacă te uiți la știri dar cu siguranță nu vei observă cum se topește decât după ce te-ai relaxat uitându-te la filmul preferat, recuperând orele de somn sau spunând o rugaciune.

 4.       Dacă treci printr-o avalanșă de emoții negative și stress este bine să vorbești cu cineva, prieten, psiholog, o persoană care are răbdarea să te asculte și să te încurajeze. Ceea ce vei descoperi este că toți avem problem doar că trebuie să învățam să le gestionăm. Poți începe un sport, yoga, să pedalezi bicicletă, să alergi sau să dansezi. Vei începe să fii mai deschis, să ai mai multă încredere în ține, energia va fi pozitivă.

 5.       Scrie, mazgaleşte, desenează sau pictează, fotografiază. Scopul este să te relaxezi și poți avea surpriza să îți placă ceea ce faci și sa îți dorești să continui chiar să explorezi și mai mult partea artistică. Orice activitate care te face să te descoperi îți da o stare de bine și pace interioară, te face mai optimist în viață și fericit.

 Crează-ți propria fericire nu aștepta să o creeze alticineva pentru ține!