EDUCATIE

In Romania exista multi voluntari, in special in randul elevilor, adolescent care sunt dispusi sa participle in cat mai multe activitati, sa invete si sa ajute cati mai multi oameni din jurul lor. Vrem sa promovam bunele practice in din educatie si din tot ceea ce inseamna voluntariat.

ZIUA PRIETENIEI

Submitted by Iulia on Sat, 04/07/2018 - 17:42

ZIUA PRIETENIEI este un proiect organizat la nivel de tara, in data de 4 aprilie, ziua comemorarii Martin Luther King Jr. este o zi cu insemnatate pentru natiunea americana desigur deoarece este organizata de Consiliul American si Ambasada Americii aici, in Romania.

Scopul este unul nobil si anume sa ne implicam voluntar si sa fim prieteni cu noi si comunitatea. Am participat in Constanta, la gradinita Lumea Copiilor, director Ramona Vasiliu cu doua activitati de voluntariat.

Tags

Targ de Craciun

Submitted by Iulia on Sat, 03/24/2018 - 17:35

Targ de Craciun! Uitandu-ne bine la vremea de afara, 9 decembrie parca a fost ieri! 

Decembrie ne inspira sa fim mai buni si mai constienti de cel de langa noi. Dar cel mai mult ma inspira sa promovez voluntariatul, atitudinea elevilor mei si preocuparea unor cadre didactice. Targul organizat cu sprijinul voluntarilor din cadrul asociatiei AITCA - LET'S BE FRIENDS! a constat in promovarea viziunii si a cauzelor coordonatorilor din cadrul asociatiei, totul pentru a face cunoscute cateva aspecte foarte importante legate de autism, spectrul autist si realitatea din jurul nostru.  

Tags

CURS CES

Submitted by Iulia on Sat, 03/24/2018 - 17:28

CURS CES sponsorizat de AITCA - Hai sa fim prieteni!

Cursul de adaptare a curricumului pentru copiii cu CES este o necesitate. Cadrele didactice sunt depasite de numarul de documente si examene la care trebuie sa participe voluntar. Nevoile copiilor cresc la fel si particularitatile lor de intelegere si concentrare sunt in schimbare continua. Cum adaptam lectia si planificarea atunci cand in clasa sunt elevi cu nivel diferentiat, cu elevi cu intarziere in dezvoltare si limbaj? Cine incurajeaza si cine monitorizeaza? 

Tags