Fii liberă !

fii libera

 Fii liberă !

Femeia trofeu este soție cochetă, vorbăreață doar când trebuie, drăguță, bucătăreasă, să știe să facă curat și neapărat sa spele vasele...hello!, să stea cu copiii, să îi culce, să îi liniștească, să se joace cu ei, să facă piață, să îi mulțumească pe socrii, pe toți! 


WTF ! s-a dus viața mea!


Ce dacă am un corp care s-a transformat la fiecare naștere și ce dacă soțul mă înșeală cu o altă femeie, ce ? Așa sunt bărbații!


WTF! Vreau altă viață!


Ce dacă soțul tău merge în vizită cu copiii voștrii la cealaltă femeie, care are și ea un copil și va fi proaspăt divorțată! În timpul ăsta aștepți cu mâncare, casa curată, te ocupi de programările familiei la doctor, psiholog pentru copilul cu autism, cerc de dans pentru celălalt copil...pune masa, calcă....așa sunt bărbații!


WTF! Vreau să zbor de aici!


În casă se țipă, îi simți mâinile încleștate în gâtul tău și împinsă în peretele casei care a fost cruțat de mâzgălelile copiilor cu cariocile...cine a mai zugrăvit o casă ostilă!
Se duc treptat puținele momente de intimitate pe care le mai păstrezi în minte dar sufocate de cele mai multe experiențe nereușite și denigrante pentru oricine .
"Nu înțelegi! Tu, ai nevoie de bani? ( niște bacnote lăsate pe bar....pentru cumpărături doar de pus în frigider) Te duci în vizită la mă-ta de câte ori zic eu!bip…bip și bip”


Fuck this life! Copiii mei nu vor mai vedea acest teatru ieftin și dezolant ! ( cel puțin nu îl vor vedea pe tatăl lor strângându-mă mai tare de gât sau dându-mi pumni)
Când ești făcută mama rea, iresponsabilă, deloc bună la ceva..., mai mult babysitter, proastă, nesimțită, prea dornică de sex cu propriul sot..pfff, vinovată pentru starea copilului cu autism.....ajungi să nu mai poți respira, să vrei să dispari din peisaj, dar unde?
Sunt multe femei în România care încă trebuie să fie "supuse" , să îndure bătăi, jigniri și umilințe doar pentru că sunt o proprietate a bărbaților.


WTF !

În ziua în care am decis să încep o viață nouă, să plec cu copiii în alt mediu, mai calm și mai creativ. Am început să respir cu greu, ca  pacientul din film, care  după o perioadă de stat la reanimare începe să-i bată inima din nou și să se vadă frecvențele inimii pe monitor! Da ! Încă mai trăiesc!
Dar oare sunt liberă să aleg unde să stau, să lucrez... 
Nu chiar, în România femeia divorțată, de cele mai multe ori, trebuie să întrețină o atmosferă normală și sănătoasă între copii și tatăl lor...ca să nu fie traumatizați !
WTF! Trauma a luat sfârșit când am refuzat să mai fiu călcată în picioare de un soț violent și  cu atracție către alte femei...ah da... De situația celor care încă suferă pentru că nu au unde să se ducă, nu au un job care să le permită o mutare în chirie, care stau cu frica că statul le va pune în situația disperată de a oferi circumstanțe atenuante tatălui doar pentru că are bani sau s-a recăsătorit.


Fuck this ! Spune nu!


Ai de ales, chiar dacă trebuie planificat ca o conferință internațională, pentru că sunt mulți spectatori și mai puțini adjudanți. Mulți vor privi la show și te vor compătimi sau judecă că ai ales să pleci... ce rușine!


Faptul că vrei să fii iubită, apreciată, mângâiată, lăsată în pace, răsfățată, ajutată, încurajată, respectată nu este un lux, un Holly Graa descoperit doar dacă ai un corp frumos sau ești "șmechera".  Poți să îți schimbi părul, fata, sânii sau fundul dar sufletul tău este cel care te face mai puternică, iar dacă mintea nu este activă ci doar repetă acțiuni și vorbe din "strămoși"... ești fucked!
Încă pășesc pe drumul libertății, sunt o femeie care susține feminismul,  nu pentru că urăsc bărbații, deloc, ci pentru că vreau ca fiica mea să fie fericită fără să mulțumească pe cineva, ci să fie fericită acceptându-se ea pe sine și lucrând la sufletul ei, pentru ca băiatul meu cu autism să îmbrățișeze fără să fie rănit, iubește îmbrățișările, să facă ceea ce își dorește și să fie independent. 
Schimbarea vine din interior și înconjoară-te de oameni pozitivi care vor să te vadă fericită nu supusă conform standardelor "social impuse de grupul de referință"
Dacă nu mai e nimic de făcut și ai luptat până în ultima clipă la ceea ce tu numeai căsnicie, atunci pleacă și aruncă-ți "haina rușinii" și redefinește-te... de câte ori vrei.
Fuck yeah!