Ziua Prieteniei

Ziua Prieteniei - Proiect National

ZIUA PRIETENIEI este un proiect organizat la nivel de tara, in data de 4 aprilie, ziua comemorarii Martin Luther King Jr. este o zi cu insemnatate pentru natiunea americana desigur deoarece este organizata de Consiliul American si Ambasada Americii aici, in Romania.

Scopul este unul nobil si anume sa ne implicam voluntar si sa fim prieteni cu noi si comunitatea. Am participat in Constanta, la gradinita Lumea Copiilor, director Ramona Vasiliu cu doua activitati de voluntariat.

Astfel ne-am echipat cu flori, lopeti de plastic, sepci albe, oua vopsite si multa buna dispozitie. Vremea a tinut cu noi iar cei mici erau nerabdatori sa incepem joaca. 

Prima activitate a reprezentat implicarea celor 17 elevi, voluntarii, de la Colegiul National Pedagogic Constantin Bratescu in plantarea de flori de sezon si animarea copiilor din gradinita in jocuri distractive legate de Sarbatorile Pascale ( vanatoarea de oua si cursa cu oua). Atat cadrele didactice cat si copiii au fost incantati si au participat cu drag la aceste jocuri. Toti voluntarii au fost recompensati cu gogosi si suc din partea gazdei. Faptele bune sunt mereu recompensate!

A doua activitate a presupus o prezentare a aspectelor generale legate de Autism, specific, cercetari si discutii. In prezentarea mea, cu emotii desigur, deoarece este un subiect despre care nu pot vorbi doar obiectiv si tind sa il dau exemplu pe baiatul meu minunat care face progrese in fiecare zi. Cadrele didactice au fost interesate de subiect si au completat un chestionar adaptat la realitatea din grupe/clase, au discutat cazuri concrete si ca feedback au dorit o continuare a colaborarii intre noi AITCA si gradinita.   

Impresiile generale au fost pozitive. Am fost voluntari, am zambit si am impartit zambete. Ne-am amintit de copilarie si de joaca inocenta de odinioara. Am fost ca de obicei surprinsa de daruirea voluntarilor, elevilor mei si de rabdarea lor in aceste activitati. Cadrele didactice au fost deschise la discutii, zambitoare si primitoare. Ne-am simtit minunat si cu siguranta vom reveni.

Autismul este o realitate in gradinite, scoli, iar viitori adulti cu autism au de parcurs un drum pe care noi, ca societate, il putem face mai lin si mai pozitiv. 

http://www.infopress.tv/gradinita-lumea-copiilor-constanta-sprijina-copiii-cu-autism/