Targ de Craciun

Targ de Craciun

Targ de Craciun! Uitandu-ne bine la vremea de afara, 9 decembrie parca a fost ieri! 

Decembrie ne inspira sa fim mai buni si mai constienti de cel de langa noi. Dar cel mai mult ma inspira sa promovez voluntariatul, atitudinea elevilor mei si preocuparea unor cadre didactice. Targul organizat cu sprijinul voluntarilor din cadrul asociatiei AITCA - LET'S BE FRIENDS! a constat in promovarea viziunii si a cauzelor coordonatorilor din cadrul asociatiei, totul pentru a face cunoscute cateva aspecte foarte importante legate de autism, spectrul autist si realitatea din jurul nostru.  

M-am bucurat sa vad copii din ciclul primar realizand cu manutele lor, origami sau carti postale in atelierul de creatie. Elevii voluntari de la Colegiul National Pedagogic Constantin Bratescu au creat impreuna cu ei si au realizat picturi pe fata pentru cei mai rabdatori participanti. Toate cele trei ateliere de creatie au avut succes iar produsele elevilor  au fost expuse in holul din Amfiteatrul Colegiului, fiind admirate de catre vizitatori. 

Locatia a fost pusa la dispozitie de echipa manageriala a Colegiului si le multumim pentru sprijinul acordat. Au participat atat elevi cat si parinti si profesori. Ceea ce ne bucura foarte mult este ca elevii sunt atrasi de astfel de evenimente si sunt foarte dornici sa se implice in activitati de voluntariat. Nu a contat oboseala, sau dulciurile date ca recompensa, ceea ce a contat a fost zambetul cu care i-am intampinat pe participanti, entuziasmul voluntarilor si a cadrelor didactice, cat si venirea sarbatorilor care bucura orice copil. 

Voluntarii, in numar de 60, au impartit pliante si au discutat cu parinti si elevi despre ce poate oferi Asociatia AITCA si insistand pe nevoia de implicare a tuturor in realizarea unor proiecte necesare pentru copiii cu CES, cu dizabilitati in general, in Romania. 

Toti participantii la actiunea de voluntariat au primit diplome bilingve, romana-engleza, Aitca.

Va asteptam si la Tragul urmator!