Viata dupa divort

Viata dupa divort

Viata dupa divort este un carusel cu multe stari de voma, poate chiar mai multe decat in timpul casniciei care apasa asupra vietii pasnice. Vorbesc din experienta mea de mama divortata care isi gaseste puterea in ceea ce face in fiecare zi, de la trezitul de dimineata pana la invelitul copiilor dupa ce le-ai citit povestea de noapte buna. 

Umilinta, este cea care in timpul mariajului chinuitor, te face sa iti pierzi din identitatea si energia pe care le aveai la inceput de drum ca "sotia trofeu". O sotie care gateste, arata prezentabil, vorbeste ce trebuie, face copii frumosi, se ocupa de casa si de sot in cele mai in detaliu activitati fara sa se gandeasca la satisfacerea ei ca persoana ci la verificarea unei liste de treburi ce trebuie terminate altfel ai de-a face cu soacra si sotul si tot neamul din jur. 

Minciuna, este cea care te face sa deschizi gura pana te ineci cu vorbele si gesturile halucinante venite din partea sotului. Un barbat care nu vede adevarul ci il modifica dupa bunul plac calcand pe corpul tau ca pe un covor la intrare. Tipetele deja sunt la volum maxim, reprosurile sunt aruncate in fiecare zi, esti practic un nimeni la sfarsitul zilei.

Terta parte, o femeie pe care o stii, pe care ai invitat-o la masa, al carei copil l-ai lasata sa se joace cu proprii copii, care se culca cu sotul tau si isi face cuib in propria voastra casa. Aceea este o victima noua a sotului, sau mai degraba fostului sot, o femeie mai tanara care colaboreaza pe plan profesional cu el si se cracaneaza la o comanda simpla si care numara mai multe zerouri, in euro. Oare atata valoreaza un suflet?

Acum vine partea grea in care te desprinzi de un mariaj imposibil, agresiv, abuziv, iti iei copiii si un motan pe nume Biscuit si pleci la mama apoi la sora. O iei de la capat. Nu trebuie sa te prefaci, nu trebuie sa speri ca " el" se va schimba, ca "el" va fi un sprijin moral? Nu a facut-o pana acum, cu doi copii, unul din ei cu autism atipic. Trebuie sa o iei de la capat si sa te descoperi. Viata nu se termina la divort!

Starea de depresie de dupa divort este influentata mai mult de frica de a ramane singura. Mai bine sanatoasa si cu capul limpede decat panicata si cu agresorul in casa.  Nu e nevoie sa te ascunzi ca suferi, spune ce ti s-a intamplat, nu este nicio rusine ca ai divortat, sau ca esti o mama singura, nu ai gasit inca un plan B masculin...si ce daca! Spune ce ai pe suflet, viata ta la 30+ este in fata cu link-uri catre trecutul traumatizant dar pe care le controlezi. Nu esti singura, nu ai murit! Tot ce se va intampla mai departe va fi altceva decat ai experimentat in trecut. Timp scurt pentru tine, si mai multe responsabilitati, oboseala si multa munca, dar si urmarea visurilor tale. Nu lasa pe nimeni sa-ti distruga visurile! Atata timp cat esti capabila sa iesi din inchisoarea unei casnicii si sa le zambesti copiilor incurajandu-i si astfel si pe tine, nu esti doar o femeie esti TU, supravietuitoare si luptatoare. Iar cand lupta devine mai grea, pentru ca s-ar putea ca fostul sot sa nu-ti dea pace, apeleaza la familie, prieteni, specialisti care sa te sprijine in incercarile tale de a reusi. 

Love yourself si nu te mai invinovatii! Stop abuzului din casnicie! Iubeste viata sincer si respecta-te! 


Viata dupa divort